Медиумски појадок за медиумска писменост

На 23. Март 2019, Диверзити Медиа организираше медиумски појадок со група новинари од Струга и Охрид кои се и дописници на национални...

Професионалното оружје како борба против јавните манипулации

Манипулација – контрола над некогои нешто со цел за остварување за своја предност, најчесто нефер или со нечесни тактики. „Контрола над...
Skopje
clear sky
14.9 ° C
16 °
13.9 °
82 %
2kmh
0 %
Sun
26 °
Mon
26 °
Tue
25 °
Wed
24 °
Thu
22 °

Најчитани вести

Како да се идентификуваат лажните вести?

Лажните вести постоеле отсекогаш, но во последните години, со развивањето на интернетот и „онлајн“ медиумите, ти се сé по распространети и дури...

Реформски клуч за борба против лажните вести и говорот на омраза

Институциите имаат главна улога за поттикнување на критичкото мислење кај масата, а училиштата ги подготвуваат младите генерации за да се справат со...

Средношколците претпазливи кон медиумите

Младите во нашата земја, иако малку информирани, искажуваат загриженост за ширењето на лажните вести, особено во електронските медиуми. Тие велат дека лажните...

„Критичко размислување за активни граѓани“ на Алсат-М ТВ

Диверзити Медиа го почна медиумскиот дел од проектот „Критичко размислување за активни граѓани“ со телевиско интервју во програмата на Алсат-М телевизија. Душко...

Проекти

КриТинк

Центар за управување со промени

Комунизам

Сервис за проверка на факти од медиумите

Центар за управување со промени

PRESS